Επικοινωνήστε μαζί μας: Call Us Icon 2104313786 - 6977216195Contact Us Icon Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cart
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αισθάνεσαι την σπαστική πλευρά του χειμώνα; Δεν είσαι μόνος. Σύμφωνα με το National Center for Biotechnology Information (NCBI), εκτιμάται ότι έξι τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ πάσχει από σοβαρή εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (ΕΔΕ), ενώ το 14 τοις εκατό των Αμερικανών ενηλίκων έχουν προκληθρί από τη "μελαγχολία του χειμώνα", μία μικρότερο μορφή ΕΔΕ. Προκλημένη από μεγαλύτερες σε διάρκεια εκπομπές μελατονίνης που εμφανίζονται με λιγότερο φως της ημέρας, οι ασθενείς που πάσχουν από ΕΔΕ ή μελαγχολία του χειμώνα συνήθως θεραπεύονται με 30 έως 90 λεπτά θεραπείας του φωτός που μιμείται τις θερμοκρασίες χρώματος του φωτός της ημέρας - μια λύση προς όφελος έως και 85 τοις εκατό των πληγέντων.

color of light diavgiaΤο φως - και πιο συγκεκριμένα, η θερμοκρασία χρώματος του φωτός - έχει ένα ισχυρό και άμεσο αντίκτυπο στην διάθεση μας, την παραγωγικότητα και τον ύπνο. Με απλά λόγια, αυτό επηρεάζει σχεδόν κάθε στοιχείο της ζωής μας. Τόσο πολύ έτσι ώστε να είναι δύσκολο να μην αναρωτιέσαι αν όλα τα άτομα - από μαθητές σε ασθενείς σε εργαζομένους γραφείου - θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την ενσωμάτωση λύσεων "θεραπείας με φως" για τη βελτίωση συμπεριφορών και τελικά, της απόδοσης.

Η NASA έκανε πρόσφατα αυτή τη σύνδεση με το φως κατά τη λήψη της απόφασης για την αντικατάσταση των παλιών φώτων φθορισμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Συνειδητοποιώντας την ευκαιρία να αυξήσει τον ύπνο των αστροναυτών (ο οποίος επί του παρόντος κυμαίνεται στις έξι ώρες κάθε νύχτα, ακόμη και με τη βοήθεια των υπνωτικών χαπιών, τεχνικών χαλάρωσης και εκπαιδευτικών προγράμμάτων), η οργάνωση επένδυσε 11.400.000 $ σε Boeing (NYSE: BA) LEDs (δίοδοι που εκπέμπουν φως). Οι λύσεις αυτές, που αναμένεται να είναι διαθέσιμες από το 2016, θα βοηθήσουν κιρκάδιους ρυθμούς των αστροναυτών με τη μετατόπιση από το μπλε φως, το οποίο καταστέλλει τη μελατονίνη και προκαλεί εγρήγορση, σε κόκκινο φως, το οποίο απελευθερώνει μελατονίνη την ώρα για ύπνο, ακολουθώντας το φυσικό κύκλο 24 ωρών του φωτός του ήλιου.

Τα ταξίδια δτο διάστημα δεν είναι η μόνη εφαρμογή για το βιο-ειδικό φως. Εδώ κάτω στη Γη, μέσα από τις δικές μας έρευνες και την ανάπτυξη προϊόντων, έχουμε κατασκευάσει λύσεις LED που χαμηλώνουν από το δροσερόστο ζεστό, επιτρέποντας στους τελικούς χρήστες να μην αντικαταστήσουν απλώς την εξοικείωση των παραδοσιακών πηγών φωτός με βιώσιμες πηγές, αλλά να βελτιώσουν την οπτική άνεση τους, ανεξαρτήτως της λειτουργίας.

Οι δυνατότητες της σειράς της θερμοκρασίας χρώματος είναι ατελείωτες. Μπορεί να προωθήσει την επούλωση, για παράδειγμα, με μπλε αποχρώσεις μειώνοντας την αντανάκλαση και την αύξηση της εγρήγορσης του φροντιστή και κόκκινες αποχρώσεις βοηθώντας τους ασθενείς τόσο να κοιμούνται όσο και να δείχνουν καλύτερα. Μελέτες δείχνουν επίσης θερμοκρασίες χρώματος που μιμούνται το φυσικό φως της ημέρας και μπορούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις στα τεστ των μαθητών, την αύξηση των επιτευγμάτων στο χώρο εργασίας, και ακόμη και να βοηθήσουν τους διεθνείς ταξιδιώτες να προσαρμοστούν στο jet lag, ενώ θερμότερες, θερμοκρασίες χρώματος του “ηλιοβασιλέματος” προωθούν τη χαλάρωση στο σπίτι ή σε χώρους φιλοξενίας, όπως εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Η προσήλωσή μας στα smart phones και η αυξημένη πρόσληψη καφεΐνης έχουν συχνά κατηγορηθεί για την έλλειψη κινήτρων, την υπερδιέγερση και τον ανεπαρκή ύπνο. Αλλά η έρευνα μας λέει ότι υπάρχουν τρόποι για να αντισταθμίσετε αυτές τις ανθυγιεινές επιδράσεις με νέα τεχνολογία φωτισμού. Καθώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν να κάνουν τη μετάβαση από τις πηγές πυράκτωσης σε πιο ενεργειακά αποδοτικές επιλογές, όπως τα LED, είναι επίσης καιρός να επικεντρωθούμε στη θερμοκρασία χρώματος για να βοηθήσουμε στη βελτίωση της ευημερίας μας όπου και αν βρισκόμαστε – στο σπίτι, το γραφείο, το σχολείο, το νοσοκομείο, το ξενοδοχείο, το εμπορικό. Ούτως ή άλλως, αν η θεραπεία φωτός μπορεί να αντιστρέψει τα συμπτώματα της ΕΔΕ μέσα σε μόλις δύο ημέρες, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει  η αναπαραγωγή των ίδιων θερμοκρασιών χρώματος στην καθημερινή μας ζωή για τη διάθεσή μας - και τα επιτεύγματά μας - όλο το χρόνο.

Facebook Page