Επικοινωνήστε μαζί μας: Call Us Icon 2104313786 - 6977216195Contact Us Icon Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cart
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οδηγός Ενέργειας Φωτισμού

Με την έλευση της πιστοποίησης LEED και τη γενική τάση προς την πράσινη τεχνολογία και την αποδοτικότητα στο σπίτι, η τεχνολογία φωτισμού έχει γίνει ένα όλο και πιο κρίσιμο συστατικό στο να κάνετε το σπίτι σας "πράσινο". Ενώ τέτοιες φράσεις είναι ωραίες και πιασάρικες, ελπίζουμε να εμβαθύνουμε και να σας παράσχουμε μια στερεή βάση γνώσεων για όσους αναζητούν μια καλύτερη κατανόηση της ενεργειακής απόδοσης, όπως αναφέρεται στην τεχνολογία φωτισμού.

 


Τεχνολογίες φωτισμού στο σπίτι

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς τεχνολογίες φωτισμού για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές περιλαμβάνουν:

πυρακτώσεως λαμπα Λαμπτήρες Πυρακτώσεως: Αυτή η λάμπα αποτελείται από ένα γυάλινο σφαιρικό περίβλημα,  που περιέχει ένα συρμάτινο νήμα. Το ηλεκτρικό ρεύμα περνά μέσα από το νήμα, το οποίο στη συνέχεια θερμαίνεται και ακτινοβολεί την ενέργεια ως ορατό φως. Ο πυρακτώσεως ήταν ο πιο κοινός τύπος λαμπτήρα για πάνω από 100 χρόνια και για καιρό υπήρξε το πρότυπο για την απόδοση χρωμάτων και τις προσδοκίες των καταναλωτών για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί μια λάμπα, αλλά σιγά-σιγά έχει αρχίσει να καταργείται από την Πράξη για την Ενεργειακή Ανεξαρτησία και την Ασφάλεια του 2007, λόγω της αναποτελεσματικότητας του. Οι περισσότεροι λαμπτήρες πυρακτώσεως θα βρίσκονται εκτός παραγωγής μέχρι το τέλος του 2015. Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως εκπέμπουν επιπλέον ένα σημαντικό μέρος της ενέργειάς τους ως υπεριώδη και υπέρυθρη ακτινοβολία, η οποία είναι αόρατη στο ανθρώπινο μάτι, αλλά δυνητικά επιζήμια για τα πολύτιμα ή / και ευαίσθητα στο φως αντικείμενα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την αντικατάσταση λαμπτήρων σας

alogonouΛαμπτήρες Αλογόνου: Μια πιο προηγμένη μορφή πυρακτώσεως, η λάμπα αλογόνου χρησιμοποιεί φυσικό αέριο αλογόνου και ένα νήμα βολφραμίου για να αυξήσει το φως που παράγει και την αποδοτικότητα του λαμπτήρα πυρακτώσεως. Είναι γνωστή για την ελαφρώς υψηλότερη απόδοση από ό, τι οι τυπικές λάμπες πυρακτώσεως, και για πιο φωτεινό, πιο άσπρο φως από αυτό που παρέχει ο αρχικός λαμπτήρας πυρακτώσεως. Οι λάμπες αλογόνου είναι συνήθως η πρώτη επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιών, καθώς είναι καταλληλότερες για φωτιστικά που προσφέρουν κατευθυντικό φωτισμό, χρησιμοποιώντας διάφορες μορφές ανακλαστήρα, όπως τα σποτ. Οι λαμπτήρες αλογόνου χρησιμοποιούνται συχνά σε προτζέκτορες και σε προβολείς φωτισμού αλλά κι αυτοκινήτων. Η General Electric ήταν η πρώτη που πήρε το προνόμιο ευρεσιτεχνίας και άρχισε να πουλάει αυτό το είδος λαμπτήρα το 1959. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα; Η εξαιρετικά μικρή διάρκεια ζωής της λάμπας, παρόμοια με εκείνη των λαμπτήρων πυρακτώσεως, που τους καθιστά ακριβούς στη διατήρηση, ειδικά σε υψηλές ή δύσκολα προσεγγίσιμες περιοχές. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την αντικατάσταση των λαμπτήρων αλογόνου με led.

t8 led φθοριου diavgiaΣυμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού: Οι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού δεν χρησιμοποιούν κάποιο νήμα για να παράγουν φως· Αντιθέτως χρησιμοποιούν ένα γυάλινο σωλήνα επικαλυμμένο με φώσφορο που περιέχει μια μικρή ποσότητα αργού και ατμού υδραργύρου και ηλεκτρόδια στο ένα άκρο. Όταν εφαρμόζεται ηλεκτρικό ρεύμα, τα ηλεκτρόδια δημιουργούν ένα αόρατο υπεριώδες φως που στη συνέχεια διεγείρει το φθορίζον επίχρισμα στο εσωτερικό του σωλήνα για να παραχθεί το ορατό φως. Αρχικά η λάμπα παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο για να ανάψει, αλλά μόλις ανάψει χρησιμοποιεί περίπου 70% λιγότερη ενέργεια από ότι ο αντίστοιχος λαμπτήρας πυρακτώσεως. Η ποιότητα της χρωματικής απόδοσης των λαμπτήρων φθορισμού είναι συνήθως κατώτερη σε σύγκριση με τους αντίστοιχους αλογόνου και πυρακτώσεως, αλλά κι η χρήση ροοστάτη δεν προσφέρει ομαλό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής του λαμπτήρα είναι σημαντικά μεγαλύτερη - διαρκεί έως και 10.000 ώρες ή και περισσότερο. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την αντικατάσταση των συμπαγών λαμπτήρων φθορισμού με led τύπου φθορίου ή για αντικατάστη λαμπτήρων PL.


campanes proboleis led diavgiaΛαμπτήρες Αλογονίδιων μετάλλων: Η τεχνολογία εκκένωσης υψηλής έντασης είναι μια τεχνολογία λαμπτήρα τόξου που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1960. Μέσα σε ένα γυάλινο περίβλημα γεμάτο με αέριο αργό είναι ένα τόξο είτε από χαλαζία είτε κεραμικό που περιέχει άλατα υδραργύρου και αλογονούχων μετάλλων. Το μίγμα των αλάτων του φυσικού αερίου, του υδράργυρου και των αλογονιδίων εντός του σωλήνα δημιουργεί ένα έντονο φωτεινό λευκό φως όταν θερμαίνεται από το ηλεκτρικό τόξο, που περιέχεται στο εσωτερικό του. Οι λαμπτήρες αλογονούχων μετάλλων είναι πολύ αποτελεσματικοί, έχουν εξαιρετική διάρκεια ζωής (πάνω από 20.000 ώρες), και είναι σε θέση να παρέχουν τεράστια φωτεινή ροή, για αυτό και συνήθως χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις με υψηλή οροφή όπου απαιτείται άπλετο φως, σε φώτα γηπέδου, φωτισμό οδών, καθώς και σε πάρκινγκ και άλλες εφαρμογές εξωτερικού φωτισμού. Το κύριο μειονέκτημα των λαμπτήρων αλογονούχων μετάλλων έχει να κάνει με την έναυση και τη ρύθμιση της φωτεινής ροής. Οι περισσότεροι λαμπτήρες αλογονούχων μετάλλων δεν μπορούν να ανάψουν ενώ είναι ζεστοί, το οποίο σημαίνει ότι εάν υπάρξει διακοπή ρεύματος, θα υπάρξει και ένας χρόνος 15 έως 20 λεπτών που είναι απαραίτητος προκειμένου οι λαμπτήρες να κρυώσουν αρκετά, ώστε να μπορέσουν να ανάψουν ξανά. Επιπλέον, είναι σχεδόν αδύνατο να παράγουν χαμηλό φως. Έτσι, αν και είναι σπουδαίοι στο να παράγουν πολύ φως, θα πρέπει να θέλετε αυτό ακριβώς - γιατί υπάρχει μόνο μία ρύθμιση, και αυτή είναι στο 100%. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την αντικατάσταση φωτιστικών hqi pl προβολείς, καμπάνες led.


lamptires lampes led diavgia λαμπτηρεςΛαμπτήρες LED: Τα LED, ή διόδοι εκπομπής φωτός, είναι μια τεχνολογία σταθερής κατάστασης που δεν περιλαμβάνει κανένα νήμα, γυάλινο φάκελο, φυσικό αέριο, ή υδράργυρο. Τα LEDs παράγουν φως με την κίνηση των ηλεκτρονίων που προκύπτει από την εφαρμογή ηλεκτρικής διαφορά τάσης σε ένα υλικό ημιαγωγού. Κάθε υλικό ημιαγωγών παράγει φως ενός συγκεκριμένου μήκους κύματος, οπότε από μόνα τους, τα LED δεν είναι ικανά να παράγουν λευκό φως. Παρόμοια με άλλες τεχνολογίες, το λευκό φως μπορεί να δημιουργηθεί με μια επικάλυψη φωσφόρου, ενώ η ενέργεια διέγερσης παρέχεται τυπικά από ένα μπλε φως LED. Παρόλο που δεν ζεσταίνονται με την παραδοσιακή έννοια, τα LED παράγουν θερμότητα, απλά αυτή δεν βρίσκεται στη δέσμη του φωτός: βγαίνει στο αντίθετο άκρο, και η σωστή απαγωγή αυτής της θερμότητας μέσα από προσεκτική θερμική διαχείριση είναι κρίσιμη για τον καθορισμό της διάρκειας ζωής της πηγής φωτός. Ένα ζεστό LED θα αποτύχει, αλλά μια καλά σχεδιασμένη πηγή φωτός LED μπορεί να φτάσει έως και τις 50.000 ώρες ζωής ή και παραπάνω (σε συνθήκες εργαστηρίου κάποια LEDs έχει ειπωθεί ότι έχουν διαρκέσει πάνω από 100.000 ώρες). Αυτό ξεπερνά τη ζωή ενός λαμπτήρα πυρακτώσεως κατά δεκάδες χιλιάδες ώρες. Ενώ ο LED φωτισμός στο σπίτι εξακολουθεί να μην αποτελεί την πιο κοινή μορφή, τα φώτα LED έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πράγματα εδώ και χρόνια, όπως κινητά τηλέφωνα, χριστουγεννιάτικα φώτα, φανάρια και τηλεοράσεις. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν 90% λιγότερη ενέργεια από ότι τα φώτα πυρακτώσεως, είναι φιλικά προς το περιβάλλον, έχουν μηδενικές εκπομπές UV ή υδράργυρου, και είναι πολύ ανθεκτικά. προϊόντα LED φωτισμού μας.

 

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ | LED | ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ | DiAVGiA

 

Facebook Page