Επικοινωνήστε μαζί μας: Call Us Icon 2104313786 - 6977216195Contact Us Icon Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cart
Το καλάθι σας είναι άδειο.

 Μπήκατε ποτέ σε κάποιο δωμάτιο και θαυμάσατε πόσο όμορφα διαχέεται ο φωτισμός; Μάλλον όχι. Αν ο φωτισμός είναι καλός, δύσκολα κάποιος θα το αναγνωρίσει. Αν ένα δωμάτιο έχει σωστό φωτισμό, τότε θα φανεί στη διάθεσή σας και στο πόσο ευχάριστα αισθάνεστε στον χώρο αυτό. Απεναντίας, ο υπερβολικός φωτισμός προκαλεί αντίθετα αποτελέσματα, δημιουργεί νευρικότητα και κακή διάθεση. Δεν θέλουμε εμείς ούτε οι επισκέπτες μας να αισθάνονται ότι τους ανακρίνουμε ή ότι βρίσκονται στο δωμάτιο αναμονής νοσοκομείου.

 Ένα απο το μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε είναι η υπερβολή, δηλαδή το υπερβολικά φωτισμένο δωμάτιο με έντονο φωτισμό. Η επιλογή λοιπόν του φωτιστικού θα πρέπει να γίνει βάσει των ιδιαιτεροτήτων του χώρου καθώς και των παροχών ρεύματος.
Ένα κεντρικό φωτιστικό ίσως να είναι αρκετό ίσως όμως κι όχι.

Η επιλογή του ανάλογου λαμπτήρα.

 Υπάρχουν διάφοροι τύποι λαμπτήρων στην αγορά για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίσετε την βάση του λαμπτήρα, τον κάλυκα, αυτό που ονομάζουμε «ντουί». Υπάρχουν διάφοροι τυποι - αναφέρουμε μερικούς χαρακτηριστικούς:

Βιδωτοί με χοντρό σπείρωμα E27
Βιδωτοί με ψηλό σπείρωμα ή μινιόν E14
Καρφωτοί G9 G4
Τύπου starter GU10

Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε η επιλογή λαμπτήρα
led είναι πλέον μονόδομος και η επιλογή μιας ζεστής χρωματικής απόδοσης για το σπίτι μας κάνει τη διαφορά.

Χρήση ροοστάτη / Dimmer

Η χρήση του dimmer ή ροοστάτη μας παρέχει ευελιξία στη χρήση του φωτιστικού σε διάφορες ώρες της ημέρα αλλά ταυτόχρονα κι οικονομία.
Η αντικατάσταση του ήδη υπάρχοντα διακόπτη είναι εύκολη κι οικονομική κι έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη κατανάλωση ρεύματος και ταυτόχρονα την  αύξηση της διάρκειας ζωής του λαμπτήρα.

 

Φωτιστικά σε κάθε χώρο

Κάθε χώρος έχει και την ιδιαίτερότητά του σε ό,τι αφορά στις ανάγκες φωτισμού του.

Για παράδειγμα, τα φωτιστικά τραπεζαρίας θα πρέπει να φωτίζουν το χώρο χωρίς όμως να τυφλώνουν όσους κάθονται στο τραπέζι. Ένας πολυέλαιος ή φωτιστικά τοπικού φωτισμού είναι ιδανικά γι’αυτή την περίπτωση.

Στην κουζίνα, εκτός από το κεντρικό φωτιστικό, χρησιμοποιείστε άμεσο φωτισμό στον πάγκο κουζίνας, ο οποίος καλό θα ήταν να προέχεται κάτω απο το επίπεδο των ματιών.
Τα ντουλάπια καλό θα είναι επίσης να έχουν δικό τους φωτισμό.

Στο σαλόνι καλό θα είναι να υπάρχει ποικιλία φωτιστικών για κάθε περίσταση, όπως φωτιστικά δαπέδου και πορτατίφ σαλονιού. Καλό θα είναι επίσης να διερευνηθεί η δυνατότητα εγκατάστασης κρυφού φωτισμού ιδανικά με LED.
Όλα τα παραπάνω πρέπει να είναι μέρος της διακόσμησης ώστε να δένουν ομοιόμορφα με τον χώρο.

Στο μπάνιο συνηθίζεται ο συνδιασμός φωτιστικών, κατά περίσταση. Φωτιστικά στο καθρέφτη με λαμπτήρες ψυχρού φωτός προτιμούνται καθώς διευκολύνουν πολύ στο μακιγιάζ. Από την άλλη, απλίκες τοίχου με ζεστό φωτισμό βοηθούν στη χαλάρωση. Η συμβουλή μας είναι να ακολουθήσετε τη μέση οδό, είτε με συνδυασμό των παραπάνω, είτε επιλέγοντας ουδέτερο λευκό φωτισμό (natural / daylight).

Στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να υπάρχουν απαραιτήρως επιτραπέζια φωτιστικά στα κομοδίνα για διάβασμα, φωτιστικό άμεσου φωτισμού στο ταβάνι αλλά κι ένα φωτιστικό έμμεσου φωτισμού για όλο τον χώρο.

Τέλος, όλα τα φωτιστικά καλό θα ήταν να συνδέονται με ροοστάτες / dimmer.



Facebook Page