Επικοινωνήστε μαζί μας: Call Us Icon 2104313786 - 6977216195Contact Us Icon Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cart
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Για την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των φωτιστικών αλλά και την καλύτερη απόδοσή τους καλό θα ήταν να ακολουθούμε μερικούς βασικούς κανόνες προκειμένου να κρατήσει το φωτιστικό μας στη φθορά του χρόνου.
Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι με το πέρασμα του χρόνου οι λαμπτήρες χάνουν την αρχική τους φωτεινή ροή καθώς συμπληρώνουν το μέγιστο χρόνο διάρκειάς τους.
Μία απλή εργασία καθαρισμού βελτιώνει την απόδοση και κατά συνέπεια την κατανάλωση ρεύματος.

Παραθέτουμε μερικούς βασικούς κανόνες συντήρησης
- Κατεβάστε το γενικό. Πρώτα από όλα η ασφάλεια. ΜΗΝ κάνετε καμία εργασία αν δεν σιγουρευτείτε ότι έχετε κλείσει το ρεύμα, κατά συνέπεια η εργασία αυτή θα πρέπει να γίνει ημέρα.
- Ζητήστε βοήθεια. Πριν ξεκινήσετε καλό θα ήταν να έχετε κάποια βοήθεια, μιας και η εργασία καθαρισμού θα γίνει πιθανότατα επάνω σε σκάλα, έτσι ένα δεύτερο χέρι σας είναι απαραίτητο.
- Όλα τα φωτιστικά είναι εκτεθειμένα στην σκόνη και στην ρύπανση της ατμόσφαιρας η οποία λόγω της μεταβολής της θερμοκρασίας του χώρου κινείται και κολλάει επάνω στο φωτιστικό μας. Για την καθαριότητα ΔΕΝ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε χημικά προϊόντα, πχ χλωρίνες, αζαξ, σαπούνια ή άλλα καθαριστικά και σε καμία περίπτωση Brasso. Ο καθαρισμός φωτιστικού θα πρέπει να γίνει με ένα νωπό πανί νοτισμένο με νερό και παράλληλα ένα στέγνωμα με ένα μαλακό πανί με μικροίνες. Αποφύγετε οποιοδήποτε άλλο μέσο. Τα περισσότερα φωτιστικά είναι βαμμένα ηλεκτροστικά και προστατευμένα με βερνίκι. Αν για οποιοδήποτε λόγο αφαιρεθεί το βερνίκι από το φωτιστικό τότε η φυσική φθορά του θα είναι άμεση. Η ίδια διαδικασία θα πρέπει αν ακολουθηθεί για τα λαμπόγιαλα αλλά και για τα κρυστάλλινα μέρη του φωτιστικού. Αν υπάρχει δυνατότητα μπορείτε να τα αφαιρέσετε και να τα πλύνετε με επιμέλεια με χλιαρό νερό και με την χρήση ελαφριού σαπουνιού.
- Μη βάζετε λαμπτήρα μεγαλύτερο από το max του κατασκευαστή, Ξεσκονίστε προσεκτικά τους λαμπτήρες, αν χρειάζεται κάποιος αλλαγή σημαίνει ότι όλοι οι λαμπτήρες έχουν φτάσει στο τέλος του χρόνου ζωής τους και θα ήταν καλό να κάνετε μια ομαδική αντικατάσταση ούτως ώστε να αποφύγετε τις διαφορές φωτεινότητας που θα προκύψουν από την διαφορά που υπάρχει σε έναν νέο λαμπτήρα από ένα παλιό.

Facebook Page